Şniţele de legume
Reţetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 55 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 1/2 kg cartofi noi, 2 cepe, 3 morcovi, 1 ţelină, 2 rădăcini de pătrunjel, 1 legătură mărar, 1 legătură pătrunjel, 4 ouă, 200 g făină, sare, piper, ulei.
Mod de preparare: Curăţaţi cartofii, ceapa, morcovii, ţelina şi rădăcina de pătrunjel. Puneţi la fiert morcovii, ţelina şi pătrunjelul în apă cu sare, iar după 15 minute, adăugaţi cartofii tăiaţi cuburi. După ce au fiert legumele şi s-au răcit, le scurgeţi de zeamă şi le treceţi prin maşina de tocat sau le pasaţi cu furculiţa. Adăugaţi ceapa tocată, 2 ouă, verdeaţa tocată, sare şi piper după gust şi 2 linguri de făină şi omogenizaţi compoziţia. Bateţi apoi ouăle rămase cu făină cît să obţineţi un aluat ca o smîntînă mai groasă. Formaţi şniţele din compoziţia de legume pe care le treceţi prin amestecul de ouă şi făină şi le prăjiţi în ulei încins.
Sînt bune cu orice salată de sezon sau chiar numai cu ridichi de lună.
|