Şniţele de pâine cu ciuperci
Reţetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 6 felii de paine integrala, 20 g ciuperci, 2 cepe, un catel de usturoi, 3 tulpini de praz, 2 linguri unt, 250 g smantana, sare, piper, 2 oua, 2 linguri ulei de floarea soarelui, o legatura patrunjel verde.
Mod de preparare: Se taie feliile de paine in doua, se curata ciupercile, se toaca ceapa si usturoiul. Prazul se spala si se taie rondele. Se incinge untul si se calesc ciupercile, apoi se adauga ceapa si usturoiul (se calesc putin si ele) si la urma smantana. Se lasa sa fiarba 5 minute, se gusta de sare si piper si se incorporeaza rondelele de praz. Feliile de paine se dau mai intai prin oul batut, se rumenesc in uleiul incins si apoi se rostogolesc in patrunjelul tocat. Cand se servesc, se asaza pe farfurie feliile de paine rumenita si deasupra se toarna ciupercile cu smantana.
|