Şniţele de soia cu varză albă
Reţetă de post (vegetariană)
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 3 cepe mici, 2-3 linguri ulei, 3 ardei graşi mai mici, 2 verze mici, 4 roşii, Vegeta, 1 cană borş, 1 lămâie, sare, piper, mărar verde, leuştean verde,1 pungă soia şniţele, bulion, muştar.
Mod de preparare: Ceapa tocată se căleşte în ulei încins, se adaugă ardeiul tăiat fâşii subţiri, se amestecă puţin pe foc, apoi se adaugă varza tăiată fideluţă şi se călesc împreună. Când s-a înmuiat varza, se adaugă roşiile curăţate de pieliţe şi de seminţe şi tăiate felii, se mai lăsă puţin pe foc, se completează cu apă atât cât să acopere bine varza, se adaugă Vegeta după gust, borşul fiert separat şi lămâia tăiată felii mai mare. Se condimentează cu sare şi piper după gust. La sfârşit, se adaugă verdeaţa tocată. Se introduce vasul în cuptorul încins până mai scade sosul. Între timp, se prepară şniţelele de soia: se lasă soia la înmuiat 10-15 minute, eventual cu 1-2 linguriţe de Vegeta, apoi se scurge, se fierbe în apă cu sare, se scurge din nou foarte bine, se sărează puţin, se trece fiecare felie printr-un amestec de bulion şi muştar şi se prăjeşte pe ambele părţi.
|