http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu legume"

Şniţele de ţelină
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 rădăcină mare de ţelină (1,2 kg), sare, 3 linguri sos de tomate cu usturoi, 100 g brînză telemea de oaie, 6 linguri pesmet, 4 linguri caşcaval ras, 6 linguri făină, 2 ouă, 30 g unt.

Mod de preparare: Se curăţă ţelina de coajă, se spală şi se taie felii groase de 1,5 cm.
Se fierb feliile "al dente" în apă cu sare (circa 8-10 minute de cînd începe să clocotească), se răstoarnă într-o strecurătoare, se ţin puţin sub jetul de apă rece şi se lasă să se scurgă pe hîrtie absorbantă.
Se taie în fiecare felie de ţelină o fantă şi se umplu fantele cu sos de tomate şi fîşii de telemea.
Se amestecă pesmetul cu caşcavalul ras.
Se dau feliile de ţelină prin făină, ou şi pesmet + caşcaval şi se prăjesc în untul încins, pînă ce se rumenesc frumos pe ambele părţi.