Somon cu sos de stridii şi ciuperci
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: medie
Ingrediente: 750 g somon file, 8 felii lungi de bacon, 350 g ciuperci, 3 căţei mari de usturoi, 3 fire de ceapă verde, 2 linguri pătrunjel tocat, 1/4 pahar (55 ml) sos de stridii, 125 ml apă, 15 g unt.
Mod de preparare: Se taie somonul în 4 bucăţi şi se înveleşte fiecare bucată într-o felie de bacon. Sosul este suficient de sărat şi nu aveţi nevoie să puneţi sare la peşte. Se pune fileul într-o tavă cu puţină apă pe fund şi se dă la cuptor (broiler) 20 de minute până se rumeneşte uşor.
Se taie celelalte 4 felii de bacon în bucăţele de 1–2 cm. Se pun la prăjit în tigaie ca să se topească grăsimea. Aveţi grijă să nu devină crocante. Se păstrează o lingură de grăsime în tigaie, restul se aruncă. Separat se pun la fiert 125 ml de apă.
Între timp se taie usturoiul şi ciupercille bucăţele mici (tăiaţi-le la fel cum tăiaţi ceapa). Se pun peste bacon şi grăsimea lăsata de acesta şi se călesc. Dacă nu e suficientă grăsime, puneţi puţină apă.
Se taie frunzele de la ceapă în bucăţele de 2 cm, iar pătrunjelul se toacă mărunt.
După ce s-au călit ciupercile, se pune şi sosul de stridii amestecat cu apa fiartă. Se aduce la punctul de fierbere. Dacă vi se pare că nu e suficient de gros mai lăsaţi-l puţin să fiarbă.
Se dă focul la minim şi se pun ceapa şi pătrunjelul. Se amestecă un minut. Se stinge focul şi se pune untul. Se amestecă până se topeşte.
Se pune peste peşte şi se serveşte fierbinte.
|