http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare"

Somon file cu ciuperci şi sos de rodii

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1 file de somon, 1 borcan (400 g) ciuperci mici întregi, 1 rodie, 4 roşii uscate conservate în ulei, 100 ml vin alb, 50 g unt, 2-3 linguri sos dulce de chili, 1 lingură ulei de măsline, 1/2 linguriţă oţet balsamic, 1/2 linguriţă sos de soia, sare, piper alb măcinat, verdeaţă pentru decor.

Mod de preparare: Tai în felii fileul de somon, îl presari cu sare şi piper şi îl păstrezi în frigider până când pregăteşti celelalte ingrediente.

Tai roşiile uscate în cubuleţe. Fierbi într-o tigaie sosul de chili şi, când începe să fiarbă, adaugi roşiile uscate. După câteva secunde de fiert, adaugi uleiul de măsline şi amesteci. Torni şi vinul, laşi la foc mediu, să scadă până se formează un sos mai consistent, în care poţi presăra câteva bobiţe de rodie.

Între timp, frigi feliile de peşte pe grătarul încins, pe ambele părţi. Când sunt gata, le adaugi în sos şi laşi să fiarbă pe fiecare parte câte 2 minute, la foc mic.

Topeşti untul într-o tigaie şi căleşti ciupercile scurse, timp de un minut, apoi adaugi oţetul şi sosul de soia. Serveşti somonul cu sosul de rodii şi garnitura de ciuperci.

Ornezi fiecare porţie cu bobiţe de rodie şi frunze de verdeaţă.