http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Sosuri pentru spaghete"

Sos Best

Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1/2 cutie de bulion gros (pasta de tomate), 500 ml apa, 2 linguri de zahar, 1 lingura cu varf de menta uscata (de la plic), 200 g telemea de vaca uscata rasa, 200 g cabanos afumat, 200 g sunca presata, 1 cutie ciuperci, 1 praf de sare, 1 varf de cutit de piper, 1 varf de cutit de praf de curry si eventual alte condimente, dupa gust; 2 linguri ulei.

Mod de preparare: Se pune la foc potrivit bulionul intr-o cratita de 2-3 litri, se adauga apa, zaharul si se omogenizeaza. Separat se pun la calit intr-o tigaie timp de 6-7 minute ciupercile, cabanosul se taie rondele subtiri si apoi se taie in patru si se adauga la calit impreuna cu sunca presata taiata cubulete mici. Dupa 3-4 minute se scot si se adauga la sosul care intre timp a inceput sa fiarba, se pune branza rasa, iar dupa ce sosul a inceput sa clocoteasca, se pune menta, sarea, piperul si celelalte condimente. Se lasa la racit timp de 10-15 min.
Se serveste separat la spaghete, cu vin alb dulce sau demidulce (de preferat Pinot Gris sau Muscat Ottonel de Murfatlar).