Sos Chutney cu roşii şi morcovi
Reţetă de post (vegetariană)
Timp de preparare: 20 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 250 g morcovi, 250 g ceapa rosie, 700 g rosii, piper verde, 1 ardei iute, 1 ramurica de rozmarin, 1/2 manunchi de cimbrisor, 200 g zahar brun, 250 ml otet de vin alb, 1 pachetel de Gelfix 3:1.
Mod de preparare: Rosiile, ceapa si morcovii spalate si curatate se taie cubulete. Ardeiul iute se curata de seminte si se taie marunt. La fel se procedeaza si cu rozmarinul, cimbrisorul, care se taie marunt. Intr-o cratita se pun toate aceste ingrediente, se adauga zaharul brun, otetul, piperul verde si se amesteca bine. Incorporam Gelfixul si, timp de 3 min., fierbem pe foc puternic. Fierbinte se pune in borcane. Este excelent pe linga carnea fripta pe gratar si pe langa friptura rece.
|