Sos de castraveţi muraţi şi capere
Reţetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 15 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 400 g castraveţi muraţi, 2 legături codiţe de ceapă verde, 1 legătură mărar, 4 linguri capere (mici), 4 linguri ulei de măsline, 100 g iaurt gros, 1 linguriţă muştar potrivit de iute, 1/8 l vin alb sec.
Mod de preparare: Se scurg castraveţii, se zvîntă şi se taie foarte mărunt (zeama se păstrează în borcan). Codiţele de ceapă verde se taie rondele, iar mărarul se toacă. Caperele se clătesc sub jetul de apă şi se lasă să se scurgă. Se bat cu telul uleiul, iaurtul, muştarul, 3 linguri de zeamă de castraveţi şi vinul alb. Se încorporează castraveţii, caperele şi mărarul, se presară peste sos cîteva capere şi rondelele de ceapă verde.
|