Sos de muştar
Reţetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 25 g făină, 2-3 linguri untdelemn sau 30 g unt sau altă grăsime, 50-100 ml smântână, 1 linguriţă cu vârf de ceapa rasă fin, 2-3 linguriţe cu vârf de muştar, 1/2 l supă de zarzavat sau apă, sare.
Mod de preparare: Ceapa, tăiată mărunt, se căleşte cu grăsimea 1 min. la foc mic şi se stinge imediat cu 1/4 l apă sau supă; se fierbe 10 min. Făina, muştarul şi smântâna se diluează cu restul de supă sau apă, adaugată câte puţin la început, ca să nu se formeze cocoloaşe, şi se toarnă în sos ca să rezulte circa 600 ml. Se lasă să fiarbă câteva clocote, ca să se lege făina, apoi se sărează şi, facultativ, se adaugă câteva picături de zeamă de lămâie sau oţet.
|