http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Sosuri cu legume"

Sos de praz
Reţetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 2 fire de praz, 1 ceapă, 1 legătură de pătrunjel, 1 cană suc de roşii, 1/2 cană supă de zarzavat sau apă, 1 lingură făină, sare, ulei, piper.

Mod de preparare: Ceapa se taie mărunt, prazul se taie rondele şi se călesc împreună în ulei 2-3 minute. Făina se amestecă bine cu supa de zarzavat sau apa şi se adaugă peste ceapa şi prazul călit, se lasă 1-2 minute, amestecîndu-se continuu. Compoziţia astfel rezultată, dupa ce s-a răcit, se mixeză. Se pune într-o crăticioară şi se adaugă sucul de roşii, sare, piper, se pune pe foc şi se mai lasă 1-2 minute. La sfîrşit, se adaugă şi pătrunjel tocat mărunt. Se recomandă cu spaghete sau legume fierte.