Sos de roşii pentru peşte
Reţetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 20 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 1/2 buc. morcov, 1/2 buc. radacina patrunjel, 1/2 buc. ceapa, o lingura unt, o lingura faina, 3 linguri bulion de rosii.
Mod de preparare: Se curata, se spala, se taie marunt morcovul, patrunjelul si ceapa sau se dau prin razatoarea mica. Se rumenesc intr-o cratita cu o lingura de unt si cu o cantitate egala de faina. Se adauga 3 linguri de bulion de rosii, se amesteca se subtiaza cu 2 pahare de supa de peste, se sareaza si se fierbe 10 minute la foc mic. Dupa aceea se ia sosul de pe foc, se adauga 1 lingura de unt proaspat, se freaca pina se desface bine in sos, apoi se strecoara totul prin sita.
Se serveste cu peste rasol si peste inabusit.
|