http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Sosuri condimentate"

Sos mexican
Reţetă tradiţională din Mexic
Reţetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 ceapă, 1 ardei gras roşu, 1 morcov mic, 4 roşii, 1 ardei iute, 2 linguri ulei, 2 linguri apă, 1 linguriţă zahar, sare şi piper după gust.

Mod de preparare: Se curăţă ceapa, se spală, se taie mărunt şi se pune la călit, mai întâi cu ulei până se topeşte, apoi se adaugă 2 linguri de apă. Se curăţă ardeiul gras de cotor şi seminţe, se taie rondele, se adaugă peste ceapă şi se lasă la foc mic.

Se curăţă morcovul, se rade şi se pune peste ceapă şi ardei, amestecându-se din când în când. Se curăţă roşiile de pieliţe şi seminţe, se zdrobesc şi se pun peste sos.

Se toacă ardeiul iute mărunt, cu tot cu seminţe, şi se pune peste sos. Se adaugă în sos zahărul, sarea şi piperul, se lasă să fiarbă 15 min.

Se ia sosul de pe foc, se dă prin sită şi se lasă să se răcească.