http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Sosuri albe"

Sos pentru vînat

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 2 linguri faina, 2 linguri untura, 2 ceape taiate marunt, 1 lingura zahar , o cana supa de vaca sau apa, boabe piper, o foaie de dafin, o lingurita sare, 1 morcov, 1 pastarnac.

Mod de preparare: Se prepara un rantas din 1 1/2 lingura untura si faina. Cand s-a rumenit putin, se adauga o ceapa taiata marunt, care se lasa putin sa se prajeasca, zaharul, lasat sa se rumeneasca, supa, piperul, sarea si foaia de dafin. Separat, se prajesc intr-o lingura de untura un morcov, o ceapa si un pastranac, toate taiate felii subtiri. Cand s-au prajit, se toarna sosul dat prin sita si se mai lasa sa fiarba 10-15 minute.