Spaghete cu fistic
Reţetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 400 g spaghete, sare, 2 linguri ulei, 150 g morcovi, 100 g boabe de fistic, 200 g smantana subtire, 200 ml lapte, 200 g branza topita, 1 lingura zeama de lamaie, piper macinat, 1/2 legatura patrunjel verde.
Mod de preparare: Se fierb spaghetele al dente in apa cu sare, se rastoarna intr-o strecuratoare, se baga sub un jet de apa rece si se stropesc apoi cu ulei, intorcandu-le pe toate partile. Intre timp, se curata morcovii, se taie fasii subtiri, se dau in cateva clocote (in apa cu sare) si apoi se lasa sa se scurga. Fisticul se toaca marunt, se rumeneste intr-o tigaie, fara grasime, se scoate si se pune deoparte. Smantana si laptele se fierb 5 minute la foc iute, dupa care se incorporeaza branza taiata cubulete si se lasa sa se topeasca, amestecand intruna. Sosul astfel preparat se fierbe inca 10 minute, pana ce devine cremos. Se adauga sare, piper si zeama de lamaie. Se amesteca spaghetele cu morcovii si patrunjelul tocat, se pune cate-o portie pe fiecare farfurie, se toarna peste ele sosul de branza, se presara cu fistic prajit si se servesc imediat.
|