Spaghete cu roşii şi ciuperci
Reţetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 20 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 500 g rosii, 500 g ciuperci, 2-3 catei de usturoi, 76 g parmezan (sau alt cascaval), 1 legatura patrunjel verde, 6 linguri ulei de masline, 500 g spaghete, sare, piper proaspat macinat.
Mod de preparare: Se oparesc rosiile, se tin sub un jet de apa rece si se curata de pielita. Apoi se taie in doua, se scot semintele si se lasa sa se scurga cu taietura in jos pe hartie absorbanta. Ciupercile se curata cu o perie sau cu un burete aspru (nu se spala, ca sa nu se imbibe cu apa), se mai scurteaza din picioruse si se taie in patru sau in opt. Usturoiul curatat se taie feliute subtiri, parmezanul se da pe razatoarea mare, patrunjelul se toaca, iar rosiile (scurse) se taie cubulete. Se incinge uleiul, se calesc mai intai ciupercile, apoi - impreuna cu ele - usturoiul, se adauga rosiile si patrunjelul verde tocat si se lasa sa fiarba incet - cu capac - pana ce se-nmoaie. Se gusta de sare si piper. Spaghetele, fierte al dente in apa cu sare si apoi scurse, se rastoarna intr-un castron, se servesc fierbinti cu sosul de ciuperci si rosii si se presara cu parmezan ras.
|