http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Paste, pizza şi găluşte"

Spaghete de primăvară
Reţetă tradiţională din Italia
Reţetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 450 g spaghete, 4 linguri ulei de măsline, 450 g broccoli (sau mazăre), 2 dovlecei mici, 1 ardei gras galben, 1 ardei gras roşu, 1 cană ciuperci feliate, 2 căţei de usturoi pisaţi, 4-5 roşii mici, 1/4 ceaşcă busuioc mărunţit, 2 linguri pătrunjel verde tocat, 4-5 roşii mici, 1/2 ceaşcă parmezan, sare, piper.

Mod de preparare: Se opăresc roşiile, se curăţă de pieliţă şi de seminţe. Se fierb pastele în apă cu sare şi se lasă să se scurgă. Între timp, se încinge uleiul într-o tigaie mare, la foc potrivit. Se adaugă broccoli desfăcut în florete şi se sotează 2 minute, amestecând des. Se adaugă dovleceii tăiaţi fâşii subţiri şi se lasă tot 2 minute pe foc, amestecând. Se pun apoi ardeii tăiaţi julien şi ciupercile feliate şi se călesc şi ele 2 minute. Se adaugă usturoiul, roşiile tăiate felii, sare după gust, se călesc împreună 1 minut, apoi se adaugă verdeţurile şi pastele scurse. Se amestecă bine toate ingredientele, se pun pe platoul de servit şi se presară cu parmezan şi piper proaspăt măcinat.