http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Fripturi"

Spinare de batal la grătar

Ingrediente: O spinare de batal, inclusiv coloana vertebrala, 1 morcov, 1 patrunjel, 1/2 telina, 200 ml vin rosu, 100 ml otet de vin, 1 l apa, 100 ml ulei, 100 g miere, sare, piper, cimbru, menta.

Mod de preparare: Se prepara un bait din apa, vin otet, morcov, patrunjel telina si mirodenii. Spinarea de batal se taie in bucati de aprox. 2-3 vertebre si se tine timp de 5-6 ore in bait. Se scurge si se introduce in cuptorul incins la 180 grade timp de 45 minute intr-o tava putin unsa. Dupa coacere se scoate si se unge cu o pensula cu un amestec din ulei, miere, sare si frunze de menta. Se asaza pe gratarul cu jar mocnit timp de aprox. 20 minute.
Se serveste cu compot de prune in otet (vezi reteta) impreuna cu fudulii si alte maruntaie la gratar.