http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Spume"

Spumă de ciocolată (II)
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 250 g ciocolata amaruie (de menaj), 100 g unt moale, 5 galbenusuri, 10 albusuri, 50 g zahar tos, 2 linguri fructe confiate, 100 g zmeura sau visine (din dulceata), frunze de menta (facultativ).

Mod de preparare: Se rupe ciocolata bucati si se lasa sa se topeasca pe bain-marie, apoi se amesteca cu untul moale. Se adauga galbenusurile, unul cate unul, amestecand in continuare. Se bat spuma albusurile, introducand zaharul putin cate putin. Se varsa amestecul de galbenusuri si ciocolata peste albusuri, amestecand usor si avand grija sa se incorporeze bine. Se toarna spuma intr-un vas (o cupa mai mare) si se tine 4 ore la frigider. Inainte de-a o servi, se decoreaza cu fructele zaharisite, zmeura sau visine, si frunze de menta.