Spumă de ciocolată în straturi
Reţetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 200 g ciocolata, 4 oua, 2 linguri zahar vanilat, 400 g frisca, 40 g zahar, 1 plic praf intaritor de frisca, 1 blat pandispan cu cacao (300 g), 4 linguri ciocolata rasa.
Mod de preparare: Se topeste ciocolata in bain-marie. Se separa ouale. Galbenusurile se bat cu zaharul vanilat. Se bat 125 ml frisca. Se bate albusul bezea, cu zahar. Crema de galbenus se inglobeaza in ciocolata, se omogenizeaza apoi inauntru frisca si bezeaua. Restul de frisca se bate cu praf intaritor. Blatul se taie in straturi late de cca.1 cm, din care se taie apoi, cu buza unui pahar, cca.16 cerculete.
Se serveste in 4 boluri de desert se aseaza straturi alternative de crema, blat si frisca.
Se orneaza cu ciocolata rasa.
|