http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare"

Ştiucă cu sos
Reţetă semi-vegetariană

Ingrediente: 1 stiuca mare, 1 lamaie, sare, 4 fire ceapa verde, 1 lingura faine, 1 lingurita boia dulce, 1 ceasca ulei, 1 pahar smantana, patrunjel tocat, cimbru.

Mod de preparare: Stiuca curatata se taie felii si se sareaza. Se lasa cu sarea pe ea cat se pregateste sosul: se toaca marunt ceapa verde, se prajeste in ulei, se stinge cu apa calda in care s-a desfacut o lingura de faina si o lingurita de boia dulce. Se fierbe acoperit 15 min., apoi se sareaza si se pipereaza si se mai lasa sa fiarba acoperit inca 15 min. Stiuca se pune sa fiarba in putina apa calda, cu sare si zeama de la 1/2 de lamaie. Dupa 10 min. de fierbere se rastoarna sosul peste stiuca si ses mai lasa sa fiarba 10 min. Se scoate pestele, se pune pe un platou, se stropeste cu zeama de lamaie, se acopera cu un pahar de smantana subtiata cu sos strecurata, se presara cu verdeata tocata si se serveste cu garnitura de cartofi fierti stropiti cu unt.