http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare"

Ştiucă la cuptor (II)
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 2 kg stiuca, 3 cepe mari, 3 rosii decojite, ulei, suc de rosii, vin alb, sare, foi de dafin.

Mod de preparare: Punem ştiuca golită, cu urechile scoase, dar cu solzii pe ea, în zeama de zarzavat, să fiarbă fără a se sfărâma. Când e fiartă, îi scoatem, cu un vârf de cuţit, pielea cu solzii, şira spinării şi, pe cât posibil, şi celelalte oase. Punem într-o formă bine unsă cu unt felii de ştiucă, în strat compact, în altă cratiţă fierbem ciuperci, înăbuşite în unt sau ulei, cu sare, piper, zeamă de lămâie. Când s-au înmuiat, le turnăm, cu sosul lor, peste feliile de ştiucă. Deasupra aşezăm rondele de roşii, fără pieliţă şi seminţe, presarăm caşcaval ras. Dăm la cuptor 20-30 de minute.