Stroganoff portugez
Reţetă tradiţională din Portugalia
Reţetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 300 g piept de pui, 250 g ciperci, 2 catei de usturoi, sare, piper, 2 linguri de vin alb, un pahar de whisky, 4 cartofi, 150 g smintina.
Mod de preparare: Se taie pieptul de pui felii de snitel putin mai groase si se condimenteaza cu usturoiul taiat marunt, sare, putin piper si se toarna pe deasupra doua sau trei linguri de vin. Se lasa 15 minute. In prealabil, se pun cartofii la cuptor, dupa ce au fost spalati bine si se coc in coaja. Intr-o tigaie mare se rumeneste cu putin undelemn carnea, se inabusa cu vinul si usturoiul si se lasa pina sa dea un clocot bun, se flambeaza cu whiskey deasupra focului, se pune deoparte putin, se se stinga, dupa care se pune smintina. Se pune pe foc incet 3 minute.
Se serveste cu cartofii copti in cuptor.
|