Ştrudel cu brânză
Reţetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 1 pachet foi de ştrudel (5 foi), 350-400 g telemea de vacă, 750 g iaurt, 3-4 ouă, 1/2 pachet unt topit, 1/2 linguriţă bicarbonat de sodiu, sare, piper, unt sau margarină pentru tavă.
Mod de preparare: Se rade brânza sau se striveşte cu furculiţa. Se adaugă iaurtul, ouăle bătute, bicarbonatul, sarea şi piperul. O tavă mare se unge cu unt sau margarină. Pe fiecare foaie de ştrudel, se întind 1-2 polonice din compoziţie, se rulează şi se pune în tavă (eventual îndoind marginile). După ce au fost puse toate ruladele în tavă, se acoperă cu unt topit.
Se încălzeşte cuptorul la foc iute (200°C) şi se coace aproximativ 25-30 de minute, până când prinde o culoare aurie.
Se poate servi atât cald, cât şi rece.
|