http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu carne"

Ştrudel cu carne de pui
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1-2 linguri ulei, 1 ceapa mare tocata, 2 catei de usturoi zdrobiti, 250 g carne de pui data prin masina de tocat, 1 lingura praf de curry (facultativ), 1/3 ceasca de branza de vaci, 1/4 ceasca smantana acrisoara, 10 foi de placinta, 90 g unt topit, 1 tulpina de telina taiata marunt, 1 ardei gras taiat marunt, 1 lingura seminte de susan.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180 grade C si se unge tava de la aragaz cu ulei sau cu unt topit.
Intr-o cratita, se calesc in uleiul incins ceapa si usturoiul (2 minute, la foc potrivit), pana ce incep sa se rumeneasca. Se face focul mai tare, se adauga carnea tocata si se prajeste inca 4 minute, pana ce se evapora tot lichidul (bucatile mai mari se sfarma cu o furculita). Se adauga si praful de curry, se prajeste un minut, dupa care se ia cratita de pe foc si se lasa carnea sa se raceasca. Cand s-a racit, se incorporeaza branza de vaci si smantana si se amesteca bine.
Se ung foile de placinta cu unt topit, se pun una peste alta, iar pe mijlocul ultimei foi (de sus), se intinde umplutura de carne, peste care se presara bucatele de telina si de ardei. Se ruleaza aluatul, se baga capetele inauntru si se asaza strudelul pe tava. Se unge cu unt topit, se presara cu semintele de susan si se coace 30 de minute, pana ce se rumeneste frumos. Inainte de a-l servi, se taie bucati.