http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu ciuperci"

Ştrudel cu ciuperci
Reţetă lacto-vegetariană

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 15 g unt, 1 catel de usturoi pisat, 2 lingurite suc de lamaie, 500 g ciuperci (albe, de balegar) de marime mijlocie, 2 lingurite coaja rasa de lamaie, piper macinat, 8 foi de placinta, 90 g unt topit, 1/2 cana de cascaval ras, 5 fire de ceapa verde taiata ineluse subtiri (se gaseste la piata si iarna), 2 lingurite de mac (sau chimen pisat).

Mod de preparare: Se topeste untul intr-o cratita. Se adauga usturoiul si zeama de lamaie si se lasa sa fiarba la foc mic, doua minute. Se adauga ciupercile (doar palariile, intregi, bine spalate si zvantate), coaja rasa de lamaie si piperul. Ciupercile se fierb pana se inmoaie, apoi se lasa sa se raceasca.
Se acopera foile de placinta cu o carpa umeda. Se ia cate o foaie si se unge cu unt. Peste ea, se aseaza o alta foaie care se unge deasupra cu unt, si tot asa pana se termina foile.
Fiertura racita de ciuperci se pune pe mijlocul aluatului. Se presara cu cascaval ras si coditele de ceapa verde tocate. Se rasucesc foile si capetele se indoaie inauntru, ca la sarmale. Se asaza rulada pe tava unsa, se unge cu lapte si se presara cu mac sau cu chimen. Se da la cuptor, la foc maxim, 8 minute. Apoi, focul se reduce si strudelul se mai lasa 15 minute in cuptor.