Ştrudel cu praz
Reţetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 50 min.
Complexitate: medie
Ingrediente: Pentru aluat: 200 g faina, 2 linguri untdelemn, sare, 1 galbenus de ou, faina pentru framantat aluatul. Umplutura: 1 fir de praz, 100 g telemea, 1 galbenus de ou, 100 g branza de vaca, sare, piper macinat, 1/2 lingurita paprika dulce, 1/2 legatura de cimbru, 1 galbenus pentru uns, 2 linguri de lapte.
Mod de preparare: Se amesteca faina, untdelemnul, sarea, galbenusul de ou si cca 100 ml de apa intr-un castron. Se bat cu mixerul sau se framanta cu mana, pana ce aluatul se desprinde de marginea vasului. Se muta aluatul pe planseta de prajituri data cu un praf de faina, si se mai framanta puternic de 2-3 ori. Se inveleste in celofan si se baga la frigider pentru o ora.
Se curata prazul, se taie in ineluse subtiri si se fierbe 30 de secunde in apa sarata. Se strecoara si se lasa sa se scurga in sita. Telemeaua se taie in cubulete. Galbenusul se amesteca bine cu branza de vaci, sare, piper si paprika, se adauga si florile maruntite de cimbru, apoi se incorporeaza prazul scurs si bucatelele de telemea.
Se intinde aluatul pe planseta intr-un dreptunghi de 40/30 cm, apoi se taie in opt dreptunghiuri mai mici. Fiecare dreptunghi se intinde inca o data cu sucitorul, pentru a mai subtia aluatul, iar la mijloc se pun doua lingurite de praz. Se impaturesc in doua, pe partea mai lunga, apoi se ruleaza. Se asaza intr-o tava asternuta cu pergament.
Se amesteca galbenusul de ou cu laptele si se ung strudelele pe deasupra. Se coc in cuptor, cu aragazul la treapta a treia, 30 de minute, pana se auresc.
|