Sufleu cu două feluri de caşcaval
Reţetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 500 ml lapte, 75 g svaiter ras, 75 g cascaval Dalia (Rucar) ras, 1 legatura codite de ceapa verde, 50 g unt + inca 30 g unt pentru uns forma, 4 galbenusuri + 3 albusuri, 70 g faina, 1/2 lingurita nucsoara rasa, sare, piper.
Mod de preparare: Puneti untul sa se topeasca la foc mic si adaugati faina, amestecand repede cu telul. Turnati apoi laptele si continuati sa amestecati, ca sa nu se faca cocoloase. Lasati sosul sa se ingroase, pana ce devine ca o maioneza. Condimentati-l cu sare, piper si nucsoara si lasati-l sa se raceasca (cu capac). Incingeti cuptorul la 210 grade C si ungeti cu unt o forma de sufle. Incorporati in sosul Bechamel preparat anterior galbenusurile si coditele de ceapa tocate marunt si gustati-l de sare si piper. Amestecati cele doua feluri de cascaval, puneti deoparte vreo 6 linguri, iar restul incorporati-l in sos. Bateti albusurile spuma, impreuna cu un varf de cutit de sare si amestecati-le usor in sos. Turnati compozitia in forma unsa, presarati deasupra cascavalul pus deoparte si lasati sufleul 35 de minute la cuptor, sa se rumeneasca frumos. Serviti-l fierbinte.
Pentru ca sufleul sa creasca bine, nu bateti albusurile prea mult. Sunt gata cand nu curg din castronul inclinat. Umpleti forma doar 2/3, altfel iese sufleul din ea si da in foc.
|