http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Creme"

Sufleu cu lămâie
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 500 ml lapte degresat, 6 ouă, 2 linguri cu vîrf zahăr pudră, 20 g făină, 20 g zeamil (sau Maizena), 2 lămîi verzi, 20 g unt moale.

Mod de preparare: Încingeţi cuptorul la 240 grade C şi ungeţi cu unt 6 boluri mici.
Puneţi pe foc laptele împreună cu coaja rasă de lămîie (ambele). Separaţi gălbenuşurile de albuşuri, frecaţi-le cu zahărul pudră, adăugaţi făina şi zeamilul şi turnaţi peste ele laptele cald, puţin cîte puţin, continuînd să amestecaţi cu telul.
Răsturnaţi compoziţia în cratiţă, puneţi-o pe foc şi lăsaţi-o să se îngroaşe aproximativ 5 minute. Luaţi cratiţa de pe foc şi încorporaţi zeama de la ambele lămîi.
Bateţi albuşurile spumă, încorporaţi-le uşor în compoziţie, umpleţi cu ea bolurile (circa 2/3) şi daţi-le 10 minute la cuptor. Reduceţi temperatura la 150 grade C, lăsaţi-le încă 15-20 minute să se închege bine sufle-ul şi serviţi-l imediat.