http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu brânză"

Sufleu de brânză (I)
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 150 g pesmet, 100 g brînză sau caşcaval răzuit, 150 ml lapte cald, 125 g unt, 2 ouă, sare, piper, 2 linguri de patrunjel, opţional ardei roşu sau verde.

Mod de preparare: Se amestecă pesmetul cu brînza (sau caşcaval răzuit) şi se adaugă laptele cald. Se adaugă gălbenuşurile, untul, sare, piper şi pătrunjelul, eventual ardeiul felii, şi se amestecă bine.
Separat, se bat albuşurile spumă şi apoi se amestecă cu restul compoziţiei. Se toarnă într-o formă unsă şi se dă la cuptor la foc mare. Se lasă pînă are o culoare aurie.
Se serveşte fierbinte, cu o salată.