http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu brânză"

Sufleu de parmezan
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 200 g unt, 3 linguri faina, 1/2 l lapte, 150 g parmezan ras (sau cascaval), 5 oua, pesmet.

Mod de preparare: Se pune untul intr-un vas pe foc ca sa se topeasca, se adauga faina si se lasa sa se prajeasca pina ce capata culoare aurie. Se toarna laptele si se amesteca bine. Pasta obtinuta se lasa sa se raceasca. Cind este rece, se adauga galbenusurile pe rind, unul cite unul, parmezanul, si se amesteca apoi cu albusurile batute spuma. Se pune in forma unsa cu unt si presarata cu pesmet. Se da la cuptor si cind a crescut si s-a rumenit, se rastoarna usor pe farfurie, servindu-se fierbinte. La nevoie, parmezanul se poate inlocui cu cascaval sau brinza de oaie.