Sufleu de piersici
Reţetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 8 piersici coapte, 50 ml suc de mere (din comert), un ou, 2 linguri de miere lichida, un praf de sare, doua lingurite de zahar, doua linguri de migdale sau nuci macinate.
Mod de preparare: Se spala piersicile, se taie in doua si se desfac de pe sambure, scobindu-le putin cu o lingurita. Patru jumatati de piersica se taie felii (cam de 0,5 cm). Celelalte se pun intr-un vas rezistent la foc, cu partea bombata in jos. (Ca sa nu se rastoarne, taiati-le putin din curbura.) Adaugati feliile de piersici si sucul de mere.
Separat, amestecati galbenusul de ou cu mierea. Albusul se bate spuma, cu un praf de sare, apoi se adauga si zaharul. Se bate mai departe, pana ce spuma prinde luciu. Cand e gata, se incorporeaza amestecul de miere cu galbenus si migdalele sau nucile macinate. Compozitia obtinuta se asaza uniform peste fiecare jumatate de piersica. Se baga in cuptorul incins dinainte, cu indicatorul pe treapta a III-a, si se lasa sa se coaca 15 minute.
|