Sufleu de spanac cu ciuperci
Reţetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă
Ingrediente: 500 g ciuperci, 1 kg spanac, 5 ouă, 150 g brânză telemea, o legătură de ceapă verde şi una de usturoi, o linguriţă de pudră de curry, două linguri de pesmet, 50 g unt, 50 g miezuri de nucă, sare, piper, pătrunjel, roşii.
Mod de preparare: Ciupercile se curăţă de pieliţă, se spală şi se taie în felii subţiri sau în cubuleţe. Ceapa verde şi usturoiul se curăţă, se spală şi se toacă rondele.
Spanacul se curăţă de codiţe, se spală şi se toacă în fâşii subţiri. Pătrunjelul se spală şi se toacă mărunt. Miezurile de nucă se prăjesc timp de trei-patru minute într-o tigaie fără ulei, apoi se toacă mărunt.
Ouăle se mixează până când îşi dublează volumul, apoi se amestecă bine cu legumele şi verdeaţa tocată.
Se adaugă brânza telemea spălată şi sfărâmată cu o furculiţă, nuca tocată, pudra de curry, sarea şi piperul după gust.
Se unge cu unt o tavă, se presară pesmet şi se toarnă compoziţia. Se introduce tava în cuptor şi se coace la foc mediu timp de 30-45 de minute.
Se serveşte fierbinte, deoarece rece îşi schimbă gustul.
Se serveşte acompaniat de salată de roşii.
|