Sufleu de vinete
Reţetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 1 h 10 min.
Complexitate: medie
Ingrediente: 2 vinete (700 g), sare, 3 cepe, 2 căţei de usturoi, 175 ml ulei, 300 g roşii, 250 g brânză mozzarella (sau telemea), 4 cartofi (400 g), 1/2 legătură pătrunjel, piper, 4 linguri parmezan ras.
Mod de preparare: Vinetele se spală şi se taie în felii rotunde, groase de 1/2 cm. Se presară cu sare şi se lasă să stea 10 minute. Ceapa şi usturoiul se curăţă, se toacă fin şi se călesc într-o linguriţă de ulei încins. Se scot şi se pun într-un vas. Roşiile spălate şi mozzarella se taie în felii rotunde. Cartofii se curăţă şi se taie tot în felii rotunde. Feliile de vinete se clătesc, se zvântă şi se prăjesc în restul de ulei încins, pe ambele părţi. Se pun să se scurgă pe o hârtie absorbantă. Se unge un vas de Jena cu ulei, se aşază feliile de cartofi, se acoperă cu jumătate din ceapă şi usturoi, se presară cu sare, piper, pătrunjel tocat şi 1 lingură de parmezan. Se adaugă jumătate din feliile de mozzarella, deasupra felii de vinete şi de roşii. Se presară restul de ceapă şi usturoi, de pătrunjel, sare, piper şi 1 lingură de parmezan. Se acoperă cu restul de brânză, deasupra se pun vinetele şi roşiile rămase. Se presară cu restul de parmezan, se toarnă puţin ulei şi se coace sufleul în cuptorul încins cca 40 de minute. Se lasă 10 minute înainte de a-l tăia.
|