Supă ardelenească de pui clară
Reţetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 1 h 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: Un pui, 4 buc. cartofi, 3 buc. morcovi, 1 buc. ceapa medie, 1 buc. radacina de pastirnac, 200 g fidea, un pahar de lapte pentru servit.
Mod de preparare: Intr-o oala se fierb puiul, cartofii si morcovii curatati, dar intregi, ceapa curatata si netaiata si pastirnacul. Se acopera si se lasa la fiert aproximativ o ora, spumind din cind in cind. Dupa ce au fiert si puiul si legumele, se strecoara zeama. Din legumele ramase se poate incropi o salata Boeuf insa cu carne de pui.
ideaua se fierbe separat inainte de fiecare servire, in apa condimentata cu putina Vegeta, se repartizeaza in fiecare farfurie o cantitate egala si se adauga lapte sau smintina dupa gust
|