Supă cremă de ardei
Reţetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 4 ardei, 1 ceapa, 2 catei de usturoi, 2 linguri ulei, paprica dulce, 1 litru supa (din 2 cuburi), 100 g brinza moale (crema), 100 ml smintina, sare, piper, 2 linguri vin alb, patrunjel verde.
Mod de preparare: Ardeii se spala, se taie in doua, se curata de seminte apoi se taie in bucati potrivit de mari. Ceapa curatata se toaca fin, la fel si usturoiul. Intr-o cratita se pune uleiul la incins, se adauga ceapa si usturoiul, se lasa sa-si dezvolte aroma si sa pinda luciu dupa care se adauga bucatile de ardei, amestecind cu o lingura toate legumele. Se presara o lingurita de boia si se toarna supa deasupra.se acopera oala si se lasa sa fiarba totul circa 10 min. Intre timp se omogenizeaza brinza, smintina se bate cu mixerul pina se intareste si se adauga peste brinza, deasupra se presara iarasi paprica si se da amestecul la rece. Dupa ce afiert supa se piureaza fie cu mixerul sau se trece prin sita, se da gust cu sare, piper si 2 linguri de vin, se presara patrunjelul tocat. Se pune in farfurii iar deasupra se pune cite o lingura din masa brinza-smintina.
|