http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Supe cu legume"

Supă cremă de broccoli
Reţetă lacto-vegetariană

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 cană apă, 1 pachet de broccoli congelat, 2 căni lapte, caşcaval tăiat cubuleţe, 1/2 cană făină, 1/2 cană smântână, crutoane dacă se doreşte.

Mod de preparare: Într-o oală de dimensiune medie, puneţi la fiert broccoli tăiat în bucăţi într-o cană de apă. Aduceţi la punctul de fierbere, după care reduceţi căldura înspre mediu-scăzut. Lăsaţi pe foc încă aproximativ 7 min., până când broccoli devine moale.

Puneţi laptele, cubuleţele de caşcaval şi făina în mixer. Procesaţi la viteză maximă.

Adăugaţi acest amestec în oala cu broccoli fiert. Turnaţi smântâna. Lăsaţi în continuare la fiert până când capătă o consistenţă groasă. Reduceţi intensitatea focului. Fierbeţi la foc mic pentru încă 10 min.

Se serveşte caldă, cu caşcaval ras şi crutoane, după gust.