http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Supe cu legume"

Supă cremă de carote
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1/2 kg morcov, 2 buc. ceapa, 2 l apa, un ou, sare, 100 g unt, 1-1 1/2 lingura faina, 1/2 pahar lapte.

Mod de preparare: Se curata carotele (morcovii) si ceapa, se spala si se pun cu apa la fiert. Dupa ce au fiert foarte bine, se strecoara zeama, iar carotele si ceapa se trec prin sita. Se pun 3/4 din cantitatea de unt in oala in care au fiert carotele, se adauga faina, se amesteca putin si se toarna apoi pireul de carote. Se subtiaza cu zeama in care au fiert si cu laptele. Se potriveste de sare si se mai lasa pe foc sa dea in clocot. Cine doreste poate servi aceasta supa dreasa cu un galbenus de ou si cu smintina.
Cind se serveste, se adauga restul de unt si verdeata.