http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Supe cu legume"

Supă cremă de conopidă (II)
Reţetă lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 1 conopida, 300 g cartofi, 2 linguri unt sau margarina, 1 litru lapte, 1 lingurita faina, sare.

Mod de preparare: Se fierb cartofii si conopida in apa cu sare. Bine fierte, se trec prin sita, afara de citeve mici buchetele de conopida, care se lasa la o parte. Se pune untul la topit, se adauga faina si se lasa sa se albeasca putin. Se toarna piureul de cartofi si de conopida, se subtiaza cu zeama in care au fiert si se adauga si laptele. Se pun buchetelele de conopida pastrate si se lasa supa sa mai dea citeva clocote.
Se serveste cu piine prajita, brinza si unt, adaugate in ultimul moment. Se mai poate drege si cu galbenus si smintina.