http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Supe cu legume"

Supă cremă de legume şi zarzavat
Reţetă lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 2 buc. morcov, 1 buc. pastarnac, o radacina patrunjel, 2-3 frunze varza, 1 buc. telina, 2 buc. ceapa, 2 buc. ardei gras, 2-3 buc. cartofi, 1 lingura faina, 100 g unt, 2-3 buchetele conopida, 1 buc. dovlecel, o mina fasole verde, o mina mazare, sare, 2 l apa.

Mod de preparare: Zarzavatul si legumele se curata, se spala si se aseaza la foc. Cind totul este bine fiert, se strecoara, apoi se trece prin sita. Se topeste o parte din unt in vasul in care a fiert zarzavatul, se presara faina, se amesteca bine, apoi se pune si pireul de zarzavat. Dupa ce totul s-a inabusit putin, se adauga zeama de zarzavat si se lasa sa mai fiarba 15-20 minute la foc mic.
Se serveste la masa cu restul de unt si verdeata pe deasupra, iar drept garnitura, cu crochete de piine prajita sau cu saleuri.