http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Supe cu legume"

Supă cremă de linte (II)
Reţetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 pahar linte, 1 cartof, 1 morcov, 1 ceapa, 1 lingurita de sare, 1/2 lingurita piper alb, 30 g ulei de masline (aproximativ 1 lingura si jumatate), 1 lingurita orez.

Mod de preparare: Lintea se spala si se da in clocot o data, dupa care se schimba apa. In a 2-a apa se adauga legumele curatate si taiate in patru, uleiul de masline, orezul, sarea, piperul alb. Se acopera si se lasa la fiert. Cand legumele au fiert se lasa un pic la racit, dupa care se paseaza pana se obtine supa-crema.
Se serveste calda, cu suc de lamaie si crutoane. La alegere se poate servi si cu smantana.