Supă cremă de mazăre cu mentă
Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 2 cuburi concentrat de pasare (Knorr), 125 g costita afumata taiata bucatele, 150 ml smantana subtire, 1 lingura ulei de dovleac, 2 linguri ulei de floarea-soarelui, 10 frunze de menta, sare, piper macinat.
Mod de preparare: Dizolvati cuburile Knorr in 500 ml de apa clocotita si puneti mazarea sa fiarba incet, la foc mic, circa 20 de minute, impreuna cu sarea si piperul. Intre timp, prajiti slaninuta in uleiul de dovleac, pana ce se rumeneste frumos. Mixati (cu plonjorul sau in blender) mazarea (cu zeama cu tot), uleiul de floarea-soarelui, smantana si 6 frunze de menta si mai gustati o data de sare si piper. Turnati supa-crema in boluri sau in farfurii de supa, puneti deasupra bucatelele de slaninuta si decorati cu cate-o frunza de menta.
|