Supă cremă de raci
Reţetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 2 tulpini de praz, 1 ceapă, 2 morcovi, 4 roşii, 500 g raci (de preferat de rîu), 100 g orez, apă, ulei, sare, o foaie de dafin.
Mod de preparare: Racii se prăjesc cu un strop de ulei timp de 5 minute. Se separă carnea de restul carapacei. În alt recipient, se pun la călit, la foc mic, prazul şi ceapa tăiate mărunt; se adaugă şi morcovii tăiaţi, roşiile tăiate cubuleţe (fără coajă şi fără sîmburi, dacă se doreşte), orezul şi foaia de dafin. Resturile de carapace de la raci nu se aruncă, ci se pisează într-o piuă pentru usturoi şi se adaugă la amestecul de legume de pe foc. Se adaugă apa şi se lasă la foc mic timp de 25 de minute. După ce a fiert, se trece prin mixer şi apoi prin sită, să se elimine impurităţile. Carnea de rac se toacă marunt şi se pune peste cremă în farfurie.
Se poate decora cu pătrunjel tocat mărunt. Se serveşte caldă.
|