http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Supe cu legume"

Supă cremă de ridichi
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 2 legături mari de ridichi, 1 legătură usturoi verde, 1 ceapă mică, 2 linguriţe amidon alimentar, 800 ml supă de pasăre (din cub concentrat), 1 lingură pastă de tomate cu verdeţuri, sare, piper.

Mod de preparare: Ridichile se curăţă şi se păstrează 4 frunzuliţe. Se spală ridichile şi jumătate din ele se taie cubuleţe. Usturoiul verde se curăţă, se spală şi se taie inele. Ceapa se curăţă, se spală şi se taie cubuleţe. Cubuleţele de ridichi şi cele de ceapă se pun în mixer şi se mixează, împreună cu 3-4 linguri supă de pasăre, până se obţine un piure. Restul de ridichi se taie în felii subţiri, la fel şi frunzuliţele păstrate. Într-un vas se pune amidonul şi se desface cu puţină supă de legume. Restul de supă se încălzeşte, se adaugă piureul de ridichi şi se amestecă, pe foc mic. Se adaugă amidonul şi se mai dă supa un clocot. Se condimentează apoi cu pasta de tomate, sare şi piper după gust. Se toarnă în supieră, se presară cu feliile de ridichi, frunzuliţe şi cu inelele de usturoi.
Se serveşte fierbinte.