Supă cremă de spanac cu smântână
Reţetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 1 kg spanac, 1 ceapă, 2 morcovi, 2 ardei graşi, 3 căţei de usturoi, 2 cartofi, 2 linguri ulei de măsline, 250 ml smîntînă, sare, piper, pătrunjel.
Mod de preparare: Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Morcovii se curăţă de coajă, se spală şi se dau pe răzătoarea cu ochiuri mici.
Ardeii se curăţă de seminţe, se taie în cubuleţe şi se pun peste morcovi. Se încinge uleiul într-o cratiţă, se adaugă ceapa, morcovii şi ardeii.
Se călesc pînă cînd devin maronii, se pune usturoiul şi se mai lasă încă un minut.
Cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se taie în cubuleţe. Se pun peste legumele din cratiţă, se adaugă un litru de apă şi se lasă să fiarbă pînă cînd cartofii s-au înmuiat.
Se adaugă spanacul tocat mărunt, pătrunjelul tocat, sarea şi piperul.
Se mai fierbe încă cinci minute, se ia de pe foc şi se pasează cu un mixer. Se pune din nou pe foc şi se mai fierbe încă zece minute.
Se serveşte fierbinte cu smîntînă şi verdeaţă tocată.
|