http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Supe cu legume"

Supă cremă de varză
Reţetă lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: O varza de aproximativ 1-1,2 kg, 2 cepe, 50 g unt, margarina sau 50 ml ulei, 1 morcov, 1 patrunjel, sare, piper.
Facultativ: bors acru sau otet de mere, smantana.

Mod de preparare: Se taie varza in patru. Trei sferturi de varza se pun la fiert in aproximativ 1 litru de apa daca vom fierbe varza in oala sub presiune (cel mai indicat) sau 2 litri de apa daca o vom fierbe intr-un vas obisnuit. Tot acum se adauga si ceapa usor calita, impreuna cu morcovul si patrunjelul. In oala sub presiune, fierberea dureaza aproximativ 20 de minute si cam 1 ora-1 ora si jumatate intr-un vas normal. Scoatem legumele si le mixam sau le trecem prin sita. Completam zeama in care au fiert legumele cu apa pana la 1,2 litri. Se pune la fiert. Cand clocoteste se adauga restul de varza taiata fiedeluta foarte fina. Se mai fierbe inca 5 minute. Dupa gust, acum se poate adauga borsul fiert separat si spumat sau otet de mere. Aceasta supa nu mai este nevoie sa mai fie ingrosata suplimentar.
O putem servi simpla sau ii putem adauga smantana sau unt proaspat.