http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Supe cu carne"

Supă cu ficăţei de pui
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 3 dovlecei, 300 g ficăţei de pui, 1 conservă fasole boabe negre, 2 cepe, 1 morcov, 1/2 ţelină, ulei de măsline, sare, piper, pătrunjel, suc de la 1/2 lămâie, iaurt.

Mod de preparare: Morcovul şi ţelina se curăţă de coajă, se spală şi se dau pe răzătoarea cu ochiuri mici. Cepele se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt.

Se încinge puţin ulei într-o tigaie, se adaugă legumele tocate, cepele şi se călesc timp de câteva minute, până când au devenit moi.
Se pune totul într-o oală cu doi litri de apă, se adaugă sare, piper şi se lasă la fiert timp de 10 min.

Dovleceii se spală, se taie în rondele sau în cubuleţe şi se pun în oală.

Se fierbe totul 15-20 min., apoi se adaugă ficăţeii de pui spălaţi şi scurşi de apă şi fasolea din conservă.

Se mai lasă să fiarbă încă 10 min., se adaugă sucul de la o jumătate de lămâie, se condimentează dacă mai este nevoie, se presară pătrunjel şi se opreşte focul.

Se serveşte fierbinte, cu iaurt şi cu verdeaţă tocată.