http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Supe cu legume"

Supă cu zarzavaturi
Reţetă lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 buc. ceapa, 2 buc. morcovi, 1 buc. radacina patrunjel, 1 buc. telina mica, 1 buc. conopida mica, 1 buc. ardei gras, 2 buc. cartofi mijlocii, o lingurita faina, 50 g unt, o lingurita orez, 2 linguri smintina, sare, patrunjel si marar verde tocate fin, 2 l apa.

Mod de preparare: Dupa ce zarzavatul a fost curatat si spalat, se taie marunt si se pune la fiert. Cind zarzavaturile s-au inmuiat, se adauga conopida desfacuta in buchetele, orezul, cartofii taiati cubulete si sarea, continuindu-se fierberea. Separat, intr-o tigaie, se ingalbeneste usor faina in unt, se stinge apoi cu putina supa, se lasa sa fiarba si se toarna peste supa. Dupa ce mai da in doua clocote, supa este gata. Se ia oala deoparte, se lasa sa se mai racoreasca, se drege cu smintina, se pune verdeata.
Se serveste imediat.