Supă de cartofi cu ardei
Reţetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 1 kg cartofi (mai fainosi), 1 ceapa, 40 g unt (margarina), sare, piper, 1 lingurita chimen, 1 lingurita boia dulce, 1,2 l zeama de zarzavat (Knorr+apa), 2 ardei grasi rosii (300 g), 4 felii de paine prajita, un borcan smantana acrisoara (200 g).
Mod de preparare: Se spala cartofii, se curata de coaja si se taie cubulete. Ceapa curatata se taie mai intai in doua si pe urma felii. Se calesc cartofii in 20 g de unt incins, apoi se adauga ceapa si condimentele si se mai lasa putin sa se dunstuiasca. Se toarna deasupra zeama de zarzavat. Se curata ardeii de nervuri si seminte, se taie in doua, apoi fasii si se introduc in supa, care se mai lasa sa fiarba inca 10 minute. Se taie feliile de paine cubulete si se rumenesc intr-o tigaie in untul ramas, dupa care se scot si se pun deoparte. Se scot din supa fasiile de ardei si circa 1/3 din bucatelele de cartofi, iar restul cartofilor se zdrobesc usor cu o furculita. Se toarna inapoi ardeii si cartofii, se adauga smantana si painea rumenita si se gusta de sare si piper.
Inainte de-a o servi, peste supa se pot presara codite de ceapa verde taiate rondele.
|