Supă de cartofi şi pătrunjel cu costiţă
Timp de preparare: 20 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 2 cepe, 1 catel de usturoi, 2 radacini mari de patrunjel, 500 g cartofi fainosi, 1 legatura de patrunjel, 1 lingura de untdelemn, 1 litru de apa fiarta cu o lingura de Vegeta, 2 linguri de smantana, sare, piper, nucsoara, 100 g slaninuta afumata.
Mod de preparare: Se curata ceapa si usturoiul, se spala patrunjelul si se toaca toate marunt. Se curata cartofii si radacina de patrunjel si se taie in cubulete. Se incinge uleiul si se pun la calit toate legumele si verdeata. Se sting cu apa fiarta cu Vegeta si se lasa sa fiarba la foc potrivit, vreme de 10 minute, acoperind oala cu capac. Cand legumele sunt fierte, se paseaza supa, se adauga smantana, sarea, piperul si nucsoara rasa.
Se taie slaninuta in felioare si se prajeste intr-o tigaie, fara untdelemn. Se presara peste supa din farfurii.
|